Over de illustrator

 

Mijn naam is Marieke Blankert, in 1967 geboren in het friese Workum. Opgegroeid met twee kunstschilderende ouders wist ik dat een dergelijk bestaan onzeker kan zijn. En hoewel het tekenen een grote hobby was, wilde ik er niet mijn beroep van maken.

In 1990 ging ik naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, richting Grafische vormgeving. Na het eindexamen in 1994 legde ik me weer toe op het tekenen. Vormgeven is vooral werken op een computer, terwijl ik het werken met pen, inkt en verf juist erg prettig vind.

Mijn werk kenmerkt zich door het kleurgebruik en details. Na de academie heb ik veel kleine opdrachten gehad en hield me bezig met eigen werk; losse opzichzelfstaande illustraties die voor een groot deel aan partikulieren verkocht werden.

 

In 2002 heb ik ‘Hoogwater’ van Marijke Bouwhuis geïllustreerd, uitgegeven door uitgeverij Clavis. Het begin van mijn eigenlijke passie: kinderboeken illustreren. In 2004 verscheen de serie van 6 boekjes ‘Skelter op weg’ van Geert van Diepen, uitgegeven door uitgeverij De Eekhoorn.

 

Door de komst van mijn twee kinderen stond het tekenwerk daarna tijdelijk op een laag pitje. Maar niet stil, want inmiddels was ik de vaste cartoonist van het personeelsblad van Spirit Jeugdzorg, Amsterdam. Regelmatig had ik daarnaast nog kleine opdrachten totdat begin 2009 het kipje Mielowiets op zijn mensenvoetjes aan kwam wandelen. Hij wilde graag gestalte krijgen en dat heb ik met heel veel plezier gedaan! Nu Mielowiets op zijn eigen voeten kan staan, ben ik weer bezig met een volgend project: een eigen prentenboek. Maar daarover wordt verder nog niets verklapt.

Mielowiets, het kipje met de mensenvoeten door Harm D. Post

Webdesign by Alles Compucor

88440 bezoekers (125164 hits) sinds 7-7-2009